Rijbewijs C Vrachtauto en CE Trekker-oplegger

Doelgroep  Rijbewijs C:
Het vrachtautorijbewijs C heeft u nodig als u gaat rijden met een vrachtauto waarvan de toegestane maximummassa meer dan 3500 KG bedraagt.
 
Bijzonderheden rijbewijs C:
  • Minimum leeftijd 21 jaar zonder code 95
  • Minimum leeftijd 18 jaar met code 95
  • Medische keuring verplicht
  • In bezit zijn van rijbewijs B
  • De geldigheidsduur van het rijbewijs is vijf jaar.
  • Gewicht aanhangwagen maximaal 750 kg

Examentraject C, zonder de code 95:

Examentraject C met code 95:

Waarom code 95?
U kunt het rijbewijs C met of zonder code 95 halen. Je kiest voor de aanvulling code 95 als je het voertuig beroepsmatig gaat gebruiken. Klik hier voor meer info
 
Vrijstellingen code 95:
Ook bestaat er voor bepaalde groepen chauffeurs vrijstelling van de vakbekwaamheid (code 95).  Voor een compleet overzicht klik hier.
 
Theorie: 
In september 2009 is de Europese richtlijn ingegaan. Die stelt eisen aan de toegang tot het beroep van vrachtautochauffeur. Sinds 7 september 2009 geeft CCV geen chauffeursdiploma's meer af voor vrachtautochauffeur. Een code 95 op je rijbewijs vervangt het CCV-B chauffeursdiploma. Deze code is vijf jaar geldig.
Ben je niet in de gelegenheid om een klassikale cursus te volgen, dan kun je ook kiezen voor het E-Learning pakket. Met dit pakket kun je op eenvoudige wijze je Rijbewijstraject of Vakbekwaamheidstraject leren. Bij Leus Verkeersschool kun je Online boeken bestellen via onze webshop 
 
Cursusplanning:
Klik hier voor onze jaarplanning.
 
Bekijk hier de prijzen
 
Trekker-oplegger / Aanhangwagen CE:
Het rijbewijs CE hebt u nodig als u achter uw vrachtauto  een aanhangwagen of oplegger koppelt  met een gewicht van meer dan 750 kg. Uiteraard moet u in het bezit zijn van rijbewijs C.
  
Subsidie
  • Branche organisaties geven vaak subsidies voor opleidingen. Raadpleeg dan hier  de algemene lijst.
  • Werkt u in de logistieke sector en draagt u bij aan het Soob-scholingsfonds, dan geldt een forse stimuleringspremie.  Klik hier voor meer informatie.
  • Bent u chauffeur, kraanmachinist of logistieke medewerker die nu werkloos is, kijk dan hier voor een versoepelde subsidieregeling.
  • Download hier de SOOB subsidiebrochure 2018 
Bestuurderskaart:
Rijdt u als chauffeur in een vrachtauto of autobus die is uitgerust met een digitale tachograaf? Dan heeft u een bestuurderskaart nodig.
Meer lezen klik  hier
 

 

Contact

Leus Verkeersschool BV
Baniersweg 41
7603 NA Almelo
0546 - 861238
info@leus.nl


Wij zijn open van maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 12:00 en van 13:00 tot 17:00Bovag CCV vekabest cbr nielz vto spectrum stoof