ADR certificaat

Voor wie is een ADR certificaat verplicht?
Een ADR certificaat, ook wel ADR diploma genoemd, is verplicht voor de bestuurder van een voertuig waarmee gevaarlijke stoffen worden vervoerd binnen Europa. Afhankelijk van het soort vervoer, de hoeveelheden of het soort verpakkingen.

Welke soorten ADR certificaten zijn er?

 

Cursusduur

Uren code 95           Prijs

ADR certificaat Basis

3 dagen

14 uur theorie       € 445,-

ADR  certificaat Basis (verlenging)

2 dagen

14 uur theorie       € 325,-

ADR certificaat Basis + Tank

4 dagen

21 uur theorie       € 550,-

ADR certificaat Basis + Tank (verlenging)

2 dagen

14 uur theorie       € 389,-

ADR certificaat Basis + Tank + Klasse 1 & 7

4 dagen

28 uur theorie       € 625,-

ADR certificaat Basis + Tank + Klasse 1  & 7 (verlenging)

3 dagen                                         

14 uur theorie       € 445,-

 

 

Aan- en afmeldkosten code 95 per dag € 20,05

Tekst- en prijswijzigingen zijn onder voorbehoud. De prijzen zijn inclusief lesboeken, lesmaterialen en examens maar exclusief BTW en afmeldkosten CCV. Elke cursusdag moet opnieuw worden afgemeld bij CCV.

Op het certificaat staat aangegeven voor welke modules het certificaat geldig is. Voor elk vervoer van gevaarlijke stoffen vormt het ADR Basiscertificaat de grondslag. De cursusonderdelen Tank, Klasse 1 en Klasse 7, zijn aanvullende modules op de Basiscursus. Voor elke module moet een apart examen worden afgelegd. Dit kan ook een verlenging zijn

Geldigheidsduur ADR certificaat:
De geldigheidsduur van het ADR certificaat is 5 jaar. In het jaar vóór de vervaldatum kan een verlengingscursus worden gevolgd en een verlengingsexamen worden afgelegd. Bij verlenging van het ADR certificaat is het nieuwe certificaat pas geldig vanaf de vervaldatum van het oude certificaat. 
 
Kan het ADR certificaat ook eerder verlengd worden?
Het is mogelijk om het ADR-certificaat eerder dan 12 maanden vóór de vervaldatum te verlengen. Voordeel hiervan is dat de nascholingsuren nog mee kunnen tellen binnen een 5 jaarlijkse periode van de nascholing. Nadeel is dat de geldigheid van het nieuwe certificaat in dit geval ingaat op de examendatum en niet op de vervaldatum van het oude certificaat.
 
Verlengen van een buitenlands ADR certificaat in Nederland:
Een buitenlands ADR certificaat kan alleen in het 4e jaar worden verlengd door middel van een Nederlands ADR examen. Bij de aanvraag van het examen moet een kopie van het buitenlandse certificaat worden meegezonden.
 
Subsidie:                                  
Branche- organisaties en instanties verstrekken voor deze opleiding vaak subsidie. Leus opleidingen is erkend door diverse branche- organisaties.
Download hier de SOOB subsidiebrochure 2018

 

 

Contact

Leus Verkeersschool BV
Baniersweg 41
7603 NA Almelo
0546 - 861238
info@leus.nl


Wij zijn open van maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 12:00 en van 13:00 tot 17:00Bovag CCV vekabest cbr nielz vto spectrum stoof